Professionele detectiemethoden

Als er sprake is van lekkage in uw woning, winkel of bedrijfspand en wanneer u met het blote oog geen duidelijke oorzaak kunt vinden, is het verstandig om een afspraak te maken met een lekdetectie expert. Deze specialisten vinden de oorsprong van iedere lek zonder daarbij te hoeven hakken en breken. Moorman Totaal Techniek Lekdetectie is u graag van dienst in de regio Alphen aan den Rijn. Wij maken gebruik van professionele detectiemethoden, zoals warmtebeelden, geluidsgolven en speciaal traceergas. Met onze detectiemethoden bent u snel van het probleem af!

Voorbeelden van onze detectiemethoden

Kleurstofdetectie
Door een kleurstof in poedervorm toe te voegen aan water en dit water vervolgens te volgen door een leiding of over het dak, wordt snel bij benadering duidelijk op welk punt er sprake is van lekkage. Hier wordt de kleurstof immers teruggevonden.

Gasdetectie
Bij de detectie van een gaslek wordt een ‘snuffelaar’ gebruikt, een apparaatje dat de concentratie van gas in de lucht meet en vaststelt waar het gas vandaan komt.

Welke methode we precies kiezen hangt af van uw specifieke situatie. We kunnen u dan ook geen plan van aanpak geven voordat we uw woning hebben bekeken. Bang dat de kosten hoog oplopen? Dat is niet nodig. Onze diensten worden vaak vergoed vanuit de opstalverzekering die u afsloot bij de koop van uw woning. Verzekeraars zijn namelijk vaak voorstander van lekdetectie, omdat het de oplossing van het probleem versnelt en er niet gebroken hoeft te worden in muren, vloeren en plafonds.