Teamfoto Moorman Totaal Techniek Lekdetectie
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Alphen Aan Den Rijn, hoofdvestiging Lelystad
Aan de slag zelf een waterlekkage in huis opsporen Redactie, 26 maart 2024
Moorman Totaal Techniek Lekdetectie helpt u graag bij het opsporen van plafond lekkage.
Neem contact op met Moorman Totaal Techniek Lekdetectie voor het opsporen van plafond lekkage.

Een lekkage in uw woning kan voor de nodige stress zorgen, maar het lokaliseren ervan kan een uitdaging vormen. In dit artikel geven wij enkele nuttige adviezen en een stappenplan om zelf een waterlekkage in huis te detecteren. Wat te doen als u de lekkage niet kunt vinden? Hier zijn enkele suggesties.

In welke stappen kunt u zichtbare tekenen van een waterlekkage in uw woning vaststellen?

Voordat u aan de slag gaat met het opsporen van de lekkage, is het essentieel om te letten op zichtbare signalen van een lekkage. Inspecteer vochtplekken op muren, plafonds of vloeren, kijk naar schimmelvorming, controleer verkleuringen en ruik aan eventuele ongebruikelijke geuren. Deze signalen kunnen helpen bij het lokaliseren van het gedeelte van de lekkage.

Aanpak: inspecteer potentiële probleemgebieden

Speur naar dakpannen die ontbreken, beschadigde dakbedekking of slechte afdichting rond schoorstenen. Speur de badkamer na op vochtplekken, scheuren in tegels of lekkages in sanitair zoals de douche, bad of wastafel. Onderzoek de waterleidingen op zichtbare signalen van lekkage, zoals druppels, vochtige plekken of verkleurde muren bij de leidingen.

Let op abnormale geuren in de buurt van afvoerpijpen en onderzoek de riolering op lekkage-indicatoren. Controleer op vochtige plekken bij radiatoren en leidingen en luister naar onbekende geluiden. In bepaalde gevallen is een lekkage zo ernstig dat deze al op meerdere plekken te zien is.

Advies voor het correct toepassen van vochtigheidsmeters

Indien u vermoedt dat er sprake is van een lekkage die niet zichtbaar is, kunt u vochtigheidsmeters toepassen. Deze handige tools bepalen het vochtgehalte in materialen. Hoge vochtigheidsniveaus kunnen wijzen op een lekkage, zelfs als er nog geen zichtbare tekenen zijn.

Overweeg een akoestische inspectie als vierde stap

Controleer op eventuele geluiden van waterstroming in de leidingen. Dit kan een teken zijn van een lekkage, vooral als het geluid ongewoon is. Een stethoscoop kan helpen bij het vinden van de exacte locatie van de lekkage.

Wat te doen als de waterlekkage niet op te sporen is?

Voorkom te veel eigen onderzoek of sloopwerk, zeker als u de lekkageoorzaak niet weet. Overbodig gesloop kan de schade verergeren. Indien u na uitgebreid speurwerk de lekkage niet kunt vinden, is het verstandig om Moorman Totaal Techniek Lekdetectie te benaderen. Lekdetectiespecialisten hebben moderne technologieën, zoals thermografie en akoestische detectie, tot hun beschikking om lekkages nauwkeurig op te sporen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1259

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Moorman Totaal Techniek Lekdetectie

Moorman Totaal Techniek Lekdetectie is dé expert in Nederland op het gebied van lekdetectie. Door het gebruik van de modernste technieken sporen wij zonder onnodig hak- en breekwerk al je (vocht) lekkages op. Moorman Totaal Techniek Lekdetectie is in heel Nederland actief.


Wij onderscheiden ons in onze expertise, hanteren een voordelig tarief, hanteren geen verborgen kosten, we zijn in heel Nederland actief, we kunnen snel ter plaatse zijn en we kunnen na het detecteren en rapporteren van de lekkage ook vaak de gevolgschade repareren. Kortom wij nemen al je zorgen uit handen!


In de meeste gevallen worden onze kosten vergoed door je (opstal)verzekering!





Keurmerk ConsuBeter